Krediti za pokretanje biznisa “supERSTEp”

Bez autora
Sep 16 2011

Erste Bank a.d. Novi Sad pokrenula je pilot projekat “supERSTEp” koji je namenjen obrazovanim, nezaposlenim mladim osobama u Srbiji. Pilot projekat se realizuje u partnerstvu sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Ministarstva omladine i sporta. Ideja programa je da podstakne mlade ljude da se aktiviraju u rešavanju problema nezaposlenosti u Srbiji i da poboljša finansijsku inkluziju. Cilj programa “supERSTEp” je da podrži obrazovane i nezaposlene mlade koji žele da pokrenu sopstveni posao. Erste Banka će dodeliti deset “supERSTEp” kredita u pojedinačnom iznosu do 500.000 dinara pod posebno povoljnim uslovima za kandidate koji budu izabrani u procesu selekcije. Potrebno je da kandidati imaju do 30 godina, da su nezaposleni i evidentirani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje ili da su podneli zahtev za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2011. godini. Takođe, neophodno je da poseduju najmanje VI stepen stručne spreme. Pored ovih kriterijuma, svi kandidati moraju podneti biznis plan, a prioritet će imati poslovne ideje koje imaju inovativan karakter ili doprinose rešavanju nekog od problema društva.

Krediti za pokretanje biznisa “supERSTEp”Erste Bank a.d. Novi Sad pokrenula je pilot projekat “supERSTEp” koji je namenjen obrazovanim, nezaposlenim mladim osobama u Srbiji.

Pilot projekat se realizuje u partnerstvu sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Ministarstva omladine i sporta. Ideja programa je da podstakne mlade ljude da se aktiviraju u rešavanju problema nezaposlenosti u Srbiji i da poboljša finansijsku inkluziju.

Cilj programa “supERSTEp” je da podrži obrazovane i nezaposlene mlade koji žele da pokrenu sopstveni posao.

Erste Banka će dodeliti deset “supERSTEp” kredita u pojedinačnom iznosu do 500.000 dinara pod posebno povoljnim uslovima za kandidate koji budu izabrani u procesu selekcije.

Potrebno je da kandidati imaju do 30 godina, da su nezaposleni i evidentirani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje ili da su podneli zahtev za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2011. godini. Takođe, neophodno je da poseduju najmanje VI stepen stručne spreme. Pored ovih kriterijuma, svi kandidati moraju podneti biznis plan, a prioritet će imati poslovne ideje koje imaju inovativan karakter ili doprinose rešavanju nekog od problema društva.

Nezaposlena lica čiji zahtevi budu izabrani na osnovu predloga Komisije biće u obavezi da pohađaju dvodnevnu obuku u organizaciji NSZ i Erste Banke. Obuka će biti organizovana u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Nakon završene obuke, kandidatima će biti omogućeno da podnesu zahtev za kredit u Erste Banci, koja donosi konačnu odluku o finansiranju.

Zahtev popunjen u dva primerka predaje se u bilo kojoj filijali Erste Banke ili se može poslati poštom na adresu:
Sektor komunikacija
Za program “supERSTEp”
Milutina Milankovića 11b
11070 Novi Beograd

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2011. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti u NSZ.

Zahtev možete preuzeti ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik